Hållbarhet

Hos oss på Qvist & Löf är det viktigt att jobba med hållbarhet på olika nivåer, både miljömässigt, socialt och ekonomiskt.

Vi värnar om en levande landsbyggd och att gynna lokala firmor, småföretagare och hantverkare. Vi uppmuntrar till återbruk av byggmaterial samt att använda hållbara material till renovering och underhåll av hus & hem.

Även kvinnlig företagssamhet ligger oss varmt om hjärtat i en önskan om ett mer jämlikt samhälle.

Hur vi jobbar med hållbarhet


Byggnadsvård

Att  jobba med byggnadsvård är i våra ögon att ta tillvara på en byggnads historiska värde i form av material och proportioner och estetik genom att renovera och återställa varsamt och bara byta ut det som behövs. Att underhålla med hållbara material såsom biologiskt nedbrytbara material samt produkter med låg miljöbelastning i den mån det går. 


Produkter i butiken

Hos Qvist & Löf finner man bla linoljesåpa som är en  fet såpa tillverkad på förtvålad linolja från linfrön som odlats och pressats i Sverige. Fungerar till all rengöring och används även som städprodukt i butiken.

Linoljefärger baserat på svensk linolja och naturliga pigment.

Limfärgstapeter utan någon plast alls. Kvistpapper som trycks med limfärg baserat på cellulosalim, pigment och vatten.

Vi har bla tångtvålar för personhygien baserade på torkad tång plockad på västkusten tillsammans med svenska vegetabiliska oljor och blommor eller öl.

Linoljevax till trä och metall baserat på svensk linolja och svenskt bivax

Bara några exempel av många hållbara produkter vi sluför.


Lokalproducerade varor

Hos oss finner man som några exempel, lokalt tillverkade keramikföremål från en kvinnlig keramiker, akvarellkort från en lokal kvinnlig konstnär, tångtvålar från Smögens Tvålbruk där tillverkning av denna ekologiska tvål sker på Smögen med tång från havet utanför.
Vi på Qvist & Löf jobbar för en levande landsbygd med samarbeten mellan lokala aktörer.

Vi förespråkar återbruk i den mån det går och hållbart byggande och renoveringar med hållbara material.